Συνάντηση Σκόνδρα - Κεφαλογιάννη για τουριστική ανάδειξη της Καρδίτσας


Η προοπτική ενίσχυσης της τουριστικής δραστηριότητας στην Θεσσαλία και ειδικότερα, την Καρδίτσα, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης, κατά την συνάντηση που είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαμόρφωση της τουριστικής ατζέντας για την μετα – ΝΤΑΝΙΕΛ εποχή, αλλά και η διεύρυνση της τουριστικής δραστηριότητας συνολικά στο Νομό.

Η Υπουργός αναγνώρισε την μεγάλη ανάγκη οικονομικής και συμβουλευτικής στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού Καρδίτσας, κατά την δεδομένη χρονική συγκυρία και τόνισε τις δυνατότητες διεύρυνσης και εκμετάλλευσης του τουριστικού προϊόντος.

«Οι δυνατότητες είναι μεγάλες και η ανάγκη ακόμα μεγαλύτερη. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε τον Νομό και να προτείνουμε εναλλακτικές, ώστε να αυξηθούν οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και συνεπώς, οι θέσεις εργασίας και ο τοπικός κύκλος εργασιών.» ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η Βουλευτής επεσήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας όσον αφορά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο ορειβατικός, ο περιπατητικός και ο γαστρονομικός αλλά και σε ειδικές μορφές Τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο ιαματικός. Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα, ότι το Υπουργείο μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά στην προώθηση όλων των παραπάνω εναλλακτικών, πεποίθηση την οποία επιβεβαίωσε και η Υπουργός.

Η κυρία Κεφαλογιάννη απηύθυνε ερωτήματα στην Βουλευτή σχετικά με τις ανάγκες που γέννησε στο Νομό η πλημμύρα και για τις επιπτώσεις της, στον τομέα της επισκεψιμότητας του Νομού.

Η κ. Σκόνδρα περιέγραψε λεπτομερώς τις επιπτώσεις των πλημμυρικών φαινομένων και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων, σε όλο το Νομό και ειδικότερα στον πληγέντα Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Η Βουλευτής πρότεινε, σε συνεργασία πάντα με τα συναρμόδια Υπουργεία, την κινητροδότηση προσέλκυσης σχολικών εκδρομών προς τον Νομό μας. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα οριστικοποίησης της έκδοσης voucher για στοχευμένους προορισμούς, δηλαδή το “THESSALIA PASS” - τύπου EVOIA PASS – όσο και την προώθηση της Περιφέρειάς μας, μέσα από προωθητικές διαφημιστικές καμπάνιες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Υπουργός συνεχάρη την Βουλευτή για την συνεχή της προσπάθεια προώθησης των συμφερόντων της Καρδίτσας, αλλά και της Θεσσαλίας ευρύτερα και την διαβεβαίωσε πως θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν και από τις δύο πλευρές.

Οι δύο κυρίες, που σημειωτέον, συνδέονται με μακρά φιλία, δεσμεύτηκαν να συναντηθούν ξανά σύντομα, ώστε να επανεξετάσουν τα ζητήματα, αφού η κ. Σκόνδρα υλοποιήσει επαφές με θεσμικούς φορείς του Νομού μας. Στο τέλος, η Βουλευτής προσκάλεσε την Υπουργό να επισκεφθεί την Καρδίτσα και η κ. Κεφαλογιάννη δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση, να έρθει στο Νομό μας το επόμενο διάστημα.