Ο Γαλάζιος Πυρσός φωτίζει το μέλλον της πατρίδας

Γράφει η Α. Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Στο Ζάππειο, τη θύρα εισόδου της Ελλάδας στην Ευρώπη, ανταμώσαμε ξανά από τις 5 ως τις 7 Απριλίου, όλες οι γενιές της της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης λαϊκής παράταξης, στο 15o Συνέδριό μας. Μια συνάντηση επετειακή και παράλληλα συνάντηση αναβάπτισης στον αξιακό μας κώδικα, αυτόν που εδώ και μισό αιώνα διακήρυξε ο Εθνάρχης μας.

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, λίγο πριν από το δημοψήφισμα εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στη χώρα και την δρομολόγηση των πρώτων εκλογών μετά την μεταπολίτευση, ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έμελλε να γίνει ο κύριος πολιτικός σχηματισμός της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης των επόμενων δεκαετιών, ως σήμερα. Το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος προσδιορίζεται στο πρώτο, το ιστορικό συνέδριο του 1979 στη Χαλκιδική, όπου η Νέα Δημοκρατία ασπάζεται τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς, με την ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους, χάρη της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, με όχημα τον σύγχρονο πατριωτισμό και με όπλα την ευθύνη και την αποφασιστικότητα, η Νέα Δημοκρατία είναι συνώνυμο της στιβαρής ηγεσίας. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο Ε.Λ.Κ. (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και πορεύεται με την κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Σουμάν, τον Αντενάουερ. Στο παρόν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει νέες μάχες, εντός και εκτός συνόρων και με αποτελέσματα που το καταμαρτυρούν, τις μάχες αυτές τις κερδίζει.

Μείωσε την ανεργία, αύξησε επανειλημμένα τον κατώτατο μισθό, προσέλκυσε επενδύσεις, αύξησε τις θέσεις εργασίας, με στόχο να προσθέσει επιπλέον 450.000 εργαζόμενους στην αγορά, μέχρι το 2027 στο εσωτερικό. Στη διεθνή σκηνή, πρωταγωνίστησε στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική κατά του Covid-19, στην δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και στην κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, αφού αποκατέστησε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας, έγινε ρυθμιστής ευρωπαϊκών πολιτικών που επηρεάζουν το παρόν και το απώτερο μέλλον της πατρίδας μας.

Το 2015, ο άκρατος λαϊκισμός της Αριστεράς έθεσε σε κίνδυνο, όσα είχε χτίσει η ελληνική κοινωνία επί σειρά ετών. Και τότε η Νέα Δημοκρατία, στάθηκε πάνω από το κομματικό της συμφέρον και προστάτευσε το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Από το 2019, με την εκλογική νίκη της Ν.Δ., η χώρα επανήλθε στη σωστή τροχιά. Έκτοτε, εξασφάλισε την θέση της στους ισχυρούς της δύσης και από “ασθενής της Ευρώπης”, έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Η αμυντική θωράκισή μας, η διευρυμένη μας εξωτερική πολιτική και η πολιτική μας συνέπεια, μας κατέστησαν πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η συμπλήρωση 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία ν’ αποτελεί τον μοναδικό κομματικό σχηματισμό, ο οποίος παραμένει ισχυρός μέσα σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα. Αναπτύσσει συνεχώς την εξωστρέφεια του, ανανεώνει τον πολιτικό του λόγο και εμπλουτίζει την ιδεολογική του ταυτότητα, χωρίς ν’ απομακρύνεται από τις καταστατικές αρχές και τις γενέθλιες ιδεολογικές του σταθερές. Πάντα, η πυξίδα του δείχνει σταθερά, προς την ελευθερία και την κοινωνική ευημερία, προς την ανάπτυξη, την Δημοκρατία και την Ευρώπη και την δύση.

Είναι η Νέα Δημοκρατία που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και μέσα από σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μετέτρεψε την χώρα σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Είναι η Νέα Δημοκρατία που, με τις όποιες αστοχίες και παραλείψεις της, υλοποιεί πολιτικές με στόχο την ανάπτυξη και επίκεντρο τον άνθρωπο.

Είναι η Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και μάχεται για τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας. Είναι η Νέα Δημοκρατία, που με τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού της, συνεχίζει να καίει στις καρδιές μας και να φωτίζει το αύριο.