Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ασημίνας Σκόνδρα, Βουλευτή Καρδίτσας, Ν.Δ.


Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Λίγο πριν την ανατολή του νέου έτους, ας αφήσουμε πίσω μας όλες τις δυσκολίες, ας κρατήσουμε τις ευχάριστες στιγμές και ας βαδίσουμε με αισιοδοξία στο 2024!

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, μέσα από την δύσκολη συγκυρία που περάσαμε και περνάμε, επανεκτιμούμε και αναζητούμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του ανθρωπισμού.

Οι συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως, οι πόλεμοι, η ενεργειακή κρίση, η αστάθεια και η κλιματική αλλαγή, τώρα περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οφείλουμε λοιπόν, για την νέα χρονιά που έρχεται, να οπλιστούμε με δύναμη και αισιοδοξία, για ν’ ανταπεξέλθουμε σε ό,τι αυτή επιφυλάσσει .

Πάντα, ο απολογισμός του χρόνου που φεύγει, με τις εμπειρίες και τα διδάγματα που αποκομίσαμε αυτές τις 365 ημέρες, γίνεται πολύτιμος οδηγός, για τον επόμενο που έρχεται.

Σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται και αλλάζει, οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά. Στόχος μας, η συνεχής εξέλιξη και η δημιουργία μιας Ελλάδας δυνατής και αξιόπιστης, που αξίζει σε εμάς και τα παιδία μας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί ασταμάτητα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα, που παρέχει δικαίωμα στην εργασία, στη δικαιοσύνη, στις ίσες ευκαιρίες για όλους. Σχεδιάζει το μέλλον της Ελλάδας, με μια οικονομία παραγωγική, ισχυρή και ανταγωνιστική.

Την χρονιά που φεύγει, διαχειριστήκαμε επιτυχώς, με ψυχραιμία, σύνεση και υπευθυνότητα, τις πολλαπλές αντιξοότητες που κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Στον τόπο μας, η καταστροφική πλημμύρα «Ντανιελ», άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές, όμως δεν μας λύγισε. Με την αρωγή του κράτους, αλλά πάνω από όλα με την αλληλοβοήθεια και την ανθρωπιά μας, καταφέραμε να σταθούμε ξανά όρθιοι.

Για την χρονιά που έρχεται, υπάρχει ένα τολμηρό εθνικό σχέδιο, που είναι σε εξέλιξη, ώστε όλα να μπουν στην θέση τους, όλοι να πάρουν πίσω τα σπίτια και τις περιουσίες τους και να προληφθούν τυχόν νέα τέτοια φαινόμενα. Προχωράμε μπροστά, δυναμικά, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις, αλλά με πολλές προσδοκίες!

Η ενότητα, η συλλογικότητα, η αποφασιστικότητα και οι δυνατότητες που έχουμε ως λαός, μπορούν να παραμερίσουν κάθε εμπόδιο. Προσπερνάμε την ανευθυνότητα, τον λαϊκισμό, το ψέμα και τον διχασμό και επιτυγχάνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα, πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία.





Εύχομαι, το 2024 να μας βρει ακόμα δυνατότερους, ακόμα πιο τολμηρούς και ακόμα πιο σίγουρους για όσα μπορούμε να καταφέρουμε. Να είναι αυτή η νέα χρονιά, ένα νέο ξεκίνημα για καινούργιες ελπίδες και αναζωογονημένα όνειρα.

Να ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες της ατομικής, αλλά και της συλλογικής προκοπής.

Με αίσθημα αισιοδοξίας απέναντι στο μέλλον και ευθύνη απέναντι στον τόπο μας, με πίστη και υπομονή, προχωράμε μπροστά, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και δυνατοί.

Το νέο έτος να έχουμε ειρήνη και ευημερία.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!



Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας